Banden

Goede banden zijn onmisbaar voor iedere auto. De vier loopvlakdelen zo groot als een ansichtkaart zijn immers de enige verbinding tussen u en het wegdek…

Ultra Tyre levert alleen topkwaliteit banden en, net zo belangrijk, wij leveren een topkwaliteit service!

Banden, ze zijn zwart en rond. Voor velen is daarmee alles gezegd. Maar een band is één brok techniek dat in de pas moet blijven lopen met de laatste stand der techniek in autoland. Meer vermogen, minder verbruik en stillere auto’s zouden de banden van 10 jaar geleden een modder figuur slaan. Vandaar dat de technieken steeds weer worden bijgeschaafd. Voor u misschien niet interessant, maar wel goed te weten dat wij ons er wel druk om maken! Wij doen graag wat voor u en uw auto het beste is!

Zomerbanden

Zomerbanden bieden in de zomerse maanden (boven de 15 graden Celsius) meer voordelen dan winterbanden of all season banden. Dit komt door het profiel en de samenstelling van het rubber.

grip zomerbanden winterbandenEen zomerband is bij warmere temperaturen de meest veilige in zijn soort en verbeterd de grip op het wegdek en verkort daardoor de remweg. Een winterband heeft tijdens warmere temperaturen een veel langere remweg dan een zomerband. Tijdig wisselen is dus geen onzin.

Een zomerband slijt het minst hard van alle bandsoorten. Het rubber is van een harder materiaal gemaakt waardoor bij warmer weer meer voordelen biedt. Tijdens koudere omstandigheden (onder de 7 graden Celcius) verminderd de grip van een zomerband. In deze periodes kun je beter voor een all season band kiezen of voor een echte winterband.

Voordelen zomerbanden

  • Lagere slijtage
  • Minder geluidsproductie
  • Geschikt voor hogere snelheden
  • Lagere kosten in aanschaf vergeleken met all season of winterbanden
  • In elke maat verkrijgbaar

Winterbanden

Winterbanden zijn normale autobanden maar met een ander profiel en een andere rubber samenstelling. Hierdoor blijven winterbanden in de winter zachter dan zomerbanden. Doordat winterbanden zachter blijven wordt het contact met het wegdek behouden. Winterbanden zijn zeer geschikt bij temperaturen lager dan 7 graden Celcius, bij ijzel, bij sneeuw en nattere omstandigheden. In de winter zul je dus meer profijt hebben van je winterband omdat deze meer grip biedt en daardoor ook veiliger is.

Winterbanden profiel

winterband profielEen winterband heeft afvoer kanalen naar de zijkant van de band en het profiel is meer uit blokjes opgebouwd. Hierdoor kan hij makkelijker water afvoeren en heeft hij meer grip in de sneeuw. Het profiel bij een winterband is ook dieper dan bij een zomerband. Dit is nodig om grip te houden in de sneeuw. Platgereden sneeuw gaat tussen het profiel zitten en wordt afgevoerd naar de buitenkant van de band. Een winterband met minder dan 4,5 mm profiel verliest de werking van het afvoeren van de sneeuw naar de buitenkant van de band en verliest op dat moment het voordeel wat een winterband heeft.

Voordelen winterbanden

  • Meer grip op de weg bij temperaturen onder de 7°C.
  • Kortere remweg bij temperaturen onder de 7°C.
  • Zomerbanden slijten niet in de periode dat je jouw winterbanden gebruikt.

Bron: www.autobandenkennis.nl

Afspraak maken voor banden- en/of bandenwissel?

Bel Ultra Tyre